zorgaanbieders
Zorgaanbieders
Home >> Ede >> Praktijk voor gezond bewegen | Kinderoefentherapie en Oefentherapie Cesar

PRAKTIJK VOOR GEZOND BEWEGEN | KINDEROEFENTHERAPIE EN OEFENTHERAPIE CESAR

Bedrijfsnaam

PRAKTIJK VOOR GEZOND BEWEGEN | KINDEROEFENTHERAPIE EN OEFENTHERAPIE CESAR

Adres

Arnhemseweg 18
6711HA EDE

Telefoon

0318-300603

Email

info@praktijkvoorgezondbewegen.nl

Website

Heeft u vaak last van pijn in spieren of gewrichten?

Met Oefentherapie Cesar helpen wij u deze pijn te verminderen of zelfs te voorkomen. We kijken hiervoor naar uw houding en uw manier van bewegen. Aan de hand van uw klachten geven wij u uitleg en oefeningen die de pijn zullen verminderen. Kleine veranderingen in uw houding en beweging kunnen een groot effect hebben op uw klachten.

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Deze oefentherapie heeft als uitgangspunt dat er voor iedereen een optimaal houding en bewegingspatroon is. Dit optimale patroon wordt door de oefentherapeut getraind via een gericht en persoonlijk motorisch leerproces.

Vaak ontstaan klachten aan het bewegingsapparaat doordat het lichaam uit balans is geraakt. Dit kan onder andere worden veroorzaakt door eenzijdige of zware belasting thuis of op het werk. Daarnaast kan het lichaam ook door een blessure, operatie of ziekte uit balans raken.

Klachten ontstaan door te veel stress zoals spanningshoofdpijn, nek-schouderklachten, maar ook burn out, overspannen zijn of depressieve klachten kunnen dmv oefentherapie behandeld worden. Speerpunt tijdens de behandeling is met name aandacht gericht oefenen. Het zwaartepunt ligt met name bij het leren voelen van je lichaam, minder in je hoofd maar meer in je lichaam leren voelen. Deze aandachtspunten kunnen ook erg goed helpen bij relatieproblemen.

Kaart